Sprøde kartoffelkugler fyldt med blommer
FORRET

Sprøde kartoffelkugler fyldt med blommer

Vores kok tilbereder kartoffeldejen på samme måde, som man laver dej til pasta. Kom mosen på køkkenbordet, lav en fordybning til æg og mel, og bland til dejen bliver lind og fin og slipper fingrene. 
  • 8 Personer

Ingredienser

500 g kartofler
1 stk. æg store
7 dl. hvedemel
- ca. 24 mindre blommer
dl. sukker
1.5 dl. sukker
1.5 dl. rasp
3 dl. vindruekerneolie

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre.
  2. 2
    Mos dem i en skål, bland med æg, og rør godt rundt.
  3. 3
    Kom melet i lidt efter lidt, indtil du får en lind dej ligesom franskbrødsdej.
  4. 4
    Dæk dejen til med film, og lad den sætte sig i ca. 30 minutter.
  5. 5
    Fjern sten fra blommerne uden at skære dem i stykker.
  6. 6
    Drys lidt sukker i blommen, og luk.
  7. 7
    Tag ca. 1,5 spsk. dej fra, form dejen til en kugle, og rul den helt flad.
  8. 8
    Læg en blomme på dejen, og pak den ind i dejen, ligesom man lukker en kuvert.
  9. 9
    Rul og klem bollen rund og helt lukket.
  10. 10
    Hæld vand i en gryde, og kog op.
  11. 11
    Kom 4-5 boller ad gangen ned i det kogende vand.
  12. 12
    Lad koge 2-3 minutter, før du tager dem op med en hulske.
  13. 13
    Rul kuglerne i en blanding af sukker og rasp.
  14. 14
    Hæld olie i en gryde, og lad den blive hed.
  15. 15
    Dybsteg kuglerne, indtil de er gyldne i olien.
  16. 16
    Tag op, og server varme eller lune.