Tøm køleskabet-efterårssuppe
- 4 Personer
Ingredienser
800 g | porrer, rodfrugter, løg og hvidkål |
200 g | kartofler |
4 fed | hvidløg |
1.2 l. | grøntsagsbouillon |
1 stk. | kanelstang eller 1/4 tsk stødt kanel |
- | chiliflager eller cayennepeber |
1 dåse | kidneybønne |
250 g | hvide bønner eller kikærter |
- | salt |
2 spsk. | limesaft af 2 usprøjtede limefrugter eller citronsaft |
Til servering
2 dl. | græsk yoghurt 10% |
- | skal af 2 usprøjtede limefrugter |
- | salt |
100 g | grønkål |
- | chiliflage |
- | tortillachips |
Sådan gør du
-
1Rens grøntsager og kartofler, og snit det hele groft.
-
2Pil og hak hvidløget. Kom alt i en gryde med vand og bouillon, kanelstang og chiliflager, og lad det simre under låg i ca. 15-20 minutter, til det er helt mørt.
-
3Tag kanelstangen op, og blend suppen med en stavblender.
-
4Kom bønnerne i, kog op, og smag suppen til med salt, chiliflager og limesaft (riv skallen af, før du presser frugten, og gem den).
-
5Smag yoghurten til med limeskal og salt.
-
6Fjern de grove ribber fra grønkålen, og skyl og hak den fint.
-
7Servering: Varm suppen op, og server den portionsanrettet med et drys grønkål og en klat yoghurt i og chiliflager og tortillachips ved siden af.