Stegte svinekoteletter med nye urtekartofler
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | svinekoteletter |
1 tsk. | fint salt |
1 tsk. | peber |
2 spsk. | hakket persille |
1 spsk. | hakket oregano |
1 kg | nye kartofler |
1 spsk. | olie |
1 spsk. | grov sennep |
lidt | Lidt salt og peber |
1 stk. | agurk |
1 stk. | citron |
1.5 dl | piske-fløde |
1 spsk. | basilikumpesto |
Sådan gør du
-
1Bland salt, peber og krydderi i en skål og gnid kødet på begge sider i blandingen.
-
2Lad kødet marinere i køleskabet, imens du laver resten af retten.
-
3Sæt ovnen på 225 grader.
-
4Skær kartoflerne lige over og vend med olie, sennep og salt og peber.
-
5Spred ud på bradepande og bag i ca. 30 minutter.
-
6Skær agurken i skiver og vend skiverne med en 1 tsk. salt.
-
7Lad dem stå og trække i 10 minutter.
-
8Skyl saltet fra og kram agurkeskiverne lidt.
-
9Smag til med lidt citronsaft.
-
10Kom fløde og 1 dl vand i en lille gryde.
-
11Kog op og kom 1 tsk. citronsaft heri.
-
12Lad blandingen simre et par minutter.
-
13Tag den fra varmen og rør pesto i blandingen.
-
14Dryp til sidst stegesky ned i saucen og smag til med salt og peber.
-
15Steg koteletterne 4 minutter per side og server til kartofler, sauce og agurk.