Pølsehorn med oliven og hvidløgsmayonnaise
BAGVæRK

Pølsehorn med oliven og hvidløgsmayonnaise

Måske mest til voksne! Som hapser til et glas øl er de perfekte. De sorte hakkede oliven kommer vi i dejen, sammen med lidt timian, som så bliver ekstra lækker og velsmagende.
  • 4 Personer

22-24 pølsehorn

75 g smør
1.5 dl. vand
0.75 dl. Kærnemælk
2 tsk. honning
1 tsk. fint salt
1 tsk. tørret timian
25 g gær
1 dl. sort oliven uden sten
100 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
8 stk. pølser, gerne økologiske oksekødspølser
3 spsk. mayonnaise
1 fed hvidløg
1 stk. æg til pensling

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en gryde og hæld op i en skål.
  2. 2
    Hæld vand, kærnemælk, honning, salt og timian heri og rør rundt.
  3. 3
    Smuldr gær heri og rør rundt.
  4. 4
    Hak oliven ganske fint og vend i dejen.
  5. 5
    Rør fuldkornsmel heri.
  6. 6
    Rør nu hvedemel heri lidt efter lidt indtil du har en flød men sammenhængende dej.
  7. 7
    Dæk skålen med dej med film eller viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter.
  8. 8
    Del dejen i to dele og rul til pølser.
  9. 9
    Rul hvert stykke dej ud til en, rektangel på 15 gange 60 cm.
  10. 10
    Skær dejen i lagkagestykker.
  11. 11
    Skær hver pølse i tre dele.
  12. 12
    Rør mayonnaisen med lidt revet hvidløg.
  13. 13
    Kom en pølse og en anelse hvidløgsmayonnaise på den nederste tykke ende af dejen. Rul sammen til et horn fra den tykke ende.
  14. 14
    Læg på bradepander med bagepapir.
  15. 15
    Pensl med let pisket æg.
  16. 16
    Efter hæv i 15 minutter.
  17. 17
    Sæt varmlufts ovnen på 190 grader.
  18. 18
    Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.