Pølsehorn med oliven og hvidløgsmayonnaise
- 4 Personer
22-24 pølsehorn
75 g | smør |
1.5 dl. | vand |
0.75 dl. | Kærnemælk |
2 tsk. | honning |
1 tsk. | fint salt |
1 tsk. | tørret timian |
25 g | gær |
1 dl. | sort oliven uden sten |
100 g | fuldkornshvedemel |
300 g | hvedemel |
8 stk. | pølser, gerne økologiske oksekødspølser |
3 spsk. | mayonnaise |
1 fed | hvidløg |
1 stk. | æg til pensling |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret i en gryde og hæld op i en skål.
-
2Hæld vand, kærnemælk, honning, salt og timian heri og rør rundt.
-
3Smuldr gær heri og rør rundt.
-
4Hak oliven ganske fint og vend i dejen.
-
5Rør fuldkornsmel heri.
-
6Rør nu hvedemel heri lidt efter lidt indtil du har en flød men sammenhængende dej.
-
7Dæk skålen med dej med film eller viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter.
-
8Del dejen i to dele og rul til pølser.
-
9Rul hvert stykke dej ud til en, rektangel på 15 gange 60 cm.
-
10Skær dejen i lagkagestykker.
-
11Skær hver pølse i tre dele.
-
12Rør mayonnaisen med lidt revet hvidløg.
-
13Kom en pølse og en anelse hvidløgsmayonnaise på den nederste tykke ende af dejen. Rul sammen til et horn fra den tykke ende.
-
14Læg på bradepander med bagepapir.
-
15Pensl med let pisket æg.
-
16Efter hæv i 15 minutter.
-
17Sæt varmlufts ovnen på 190 grader.
-
18Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.