Grove hveder med gulerod og et drys kanel
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
20 g | gær |
3 dl. | danskvand |
2 spsk. | brun farin |
2 tsk. | stødt kanel |
75 g | Groftrevet gulerod |
50 g | Grove havregryn |
400 g | hvedemel |
1 tsk. | fint salt |
75 g | rugmel |
Sådan gør du
-
1Rør 20g gær ud i 3dl danskvand.
-
2Tilsæt 2 spsk. brun farin, 2 tsk. stødt kanel, 75g groftrevet gulerod, 50g grove havregryn, samt 150g hvedemel.
-
3Rør indtil det hele er godt blandet.
-
4Ælt 1 tsk. fint salt, 75g rugmel og ekstra 250g hvedemel i dejen og ælt videre i ca.5min.
-
5Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i 1 time.
-
6Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 2cm mellem hver.
-
7Lad dem efterhæve i ca.30min.
-
8Bag hvederne ved 200grader i ca.20minutter til de er gyldne.