Jordbærflødeis med Pernod
- 4 Personer
- 240 Minutes
Ingredienser
175 g | jordbær |
2 tsk. | citronsaft |
1 dl. | pernod |
2 stk. | pasteuriserede æggeblommer |
2 spsk. | sukker |
0.5 stang | vanilje kornene |
1.5 dl. | piske-fløde |
Sådan gør du
-
1Blend jordbær, citronsaft og Pernod med en stavblender til en lind pure.
-
2Pisk æggeblommer, sukker, kornene af vaniljestangen og piskefløde til skum.
-
3Vend jordbærpureren i flødeskummet og hæld blandingen i 4 isforme eller dessertglas.
-
4Frys isene i min. 4 timer inden servering.
-
5TIP: Server isenen med en frisk jordbærsalat af skivede jordbær, lidt citronsaft og revet citronskal.
-
6Brug evt. hindbær i stedet for jordbær.
Tip!
Tilsættelse lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af ”slush-ice”. Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring. Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdossere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.