Lun ostedip
- 4 Personer
Ingredienser
25 g | smør |
1 fed | hvidløg |
1 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | paprika |
1 tsk. | tørrede chiliflager eller ½ frisk chili |
2 spsk. | hvedemel |
1 dl. | Mælk eller fløde |
200 g | cheddar ost, revet |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret i en gryde sammen med hvidløg og krydderier, over middel varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring til det er rørt ud, uden klumper. Tilsæt straks mælken lidt af gangen og under omrøring.
-
2Drys osten i og lad sovsen simre under omrøring, over medium varme, til den er tyk (ca. 5 min) og osten er smeltet helt.
-
3Smag saucen til og server straks.
Tip!
Dippen stivner når den køler ned, men lun den forsigtigt, så bliver den cremet og blød igen.