Hjemmelavede gnocchi med urtesmør
- 2 Personer
Gnocchi
500 g | bagekartofler (svarende til 2-3 stk.) |
1 stk. | æg |
1 fed | hvidløg, presset |
- | revet muskatnød |
100 g | hvedemel |
Urtesmør
50 g | smør |
1 fed | hvidløg |
2 spsk. | kapers |
1 stk. | øko citron, revet skal og saft |
1 stk. | lille potte purløg |
1 håndfuld | bredbladet persille eller basilikum |
- | masser af friskkværnet peber |
- | friskhøvlet parmesan, til drys |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/175 grader varmluft, og bag kartoflerne (med skræl) i ca. 1 time, indtil de er helt møre. Lad kartoflerne køle lidt.
-
2Skær skrællen af kartoflerne, og pres dem igennem en sigte (eller riv dem fint på et rivejern).
-
3Form en lille bunke af kartoffelmassen, og lav en lille fordybning. Kom æg, hvidløg og muskat i heri. Ælt det hele sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, til massen er sammenhængende, fast og ikke klistret mere (det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet).
-
4Del massen i 4, og rul hver af dem til en tynd pølse (2 cm i diameter) på et meldrysset bord. Brug en skarp kniv til at snitte hver pølse i 1 1⁄2cm brede gnocchi.
-
5Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Kog gnocchierne i flere hold (så der ikke er for mange i gryden ad gangen) i 2-3 cm, til de flyder op til overfladen (brug en hulske til at fiske dem op med).
-
6Bland imens alle ingredienserne (på nær de friske krydderuter) til urtesmørret i en gryde, og lad dem smelte sammen over middelvarme. Vend de kogte gnocchier sammen med de friske urter, og lad det hele varme igennem i ca. 2 min.
-
7Server straks i dybe tallerkener evt. med ekstra urter og masser af friskhøvlet parmesan.
Tip!
Prøv at udskift halvdelen af kartoflerne med rodfrugter eller græskar, så får retten en ny smag og farve. Prøv og tilsætte 100 g blancheret og hakket spinat eller endda brændenælder, i pkt.3.