Episk sticky toffee pudding
SNACKS OG TILBEHøR

Episk sticky toffee pudding

En yndlingsdessert fra barndommen lavet i bradepande – nem og altid populær. Opskriften er fra den britiske kok Jamie Olivers kogebog ’Helt Enkelt’
  • 16 Personer
  • 46 Minutes

Det skal du bruge:

2 stk. earl grey teposer
200 g medjool-dadler
1 tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
0.5 stk. muskatnød
350 g usaltet smør plus ekstra til at smøre bradepanden
350 g rørsukker
350 g mørkt muscovadosukker
350 g hvedemel
3.5 tsk. bagepulver
4 stk. æg store
0.5 dl. whisky
3 dl. fløde 18%

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 160 °C. Læg teposerne i en skål med 1¾ dl kogende vand. Tag stenene ud af dadlerne, kom dem i skålen, og rør natron i. Lad det trække i 10 minutter.
  2. 2
    Tag teposerne op, og blend dadler og væde i en foodprocessor. Tilsæt kanel og ingefær, og riv muskatnødden i. Tilsæt 175 g af smørret og 175 g af hver slags sukker, alt melet, bagepulveret og æggene, og kør det til en glat dej.
  3. 3
    Smør en bradepande på 20 x 30 cm med smør, og hæld dejen i. Bag den i 35 minutter, eller til et træspyd stukket ind i midten kommer rent ud.
  4. 4
    Kom resten af smørret og de to slags sukker i en lille gryde sammen med whiskyen. Lad det simre i 5 minutter over middel varme, til det er skinnende og har en konsistens, hvor det drypper fra skeen. Tag blandingen af varmen, og rør fløden i.
  5. 5
    Tag kagen ud af ovnen, og hæld straks halvdelen af karamelsaucen over. Server resten til at dryppe over. Det er lækkert lige at røre lidt (engelsk) kagecreme – hjemmelavet eller færdigkøbt – i karamelsaucen eller at servere flødeskumeller is til puddingen.