Episk sticky toffee pudding
- 16 Personer
- 46 Minutes
Det skal du bruge:
2 stk. | earl grey teposer |
200 g | medjool-dadler |
1 tsk. | natron |
1 tsk. | stødt kanel |
1 tsk. | stødt ingefær |
0.5 stk. | muskatnød |
350 g | usaltet smør plus ekstra til at smøre bradepanden |
350 g | rørsukker |
350 g | mørkt muscovadosukker |
350 g | hvedemel |
3.5 tsk. | bagepulver |
4 stk. | æg store |
0.5 dl. | whisky |
3 dl. | fløde 18% |
Sådan gør du
-
1Varm ovnen op til 160 °C. Læg teposerne i en skål med 1¾ dl kogende vand. Tag stenene ud af dadlerne, kom dem i skålen, og rør natron i. Lad det trække i 10 minutter.
-
2Tag teposerne op, og blend dadler og væde i en foodprocessor. Tilsæt kanel og ingefær, og riv muskatnødden i. Tilsæt 175 g af smørret og 175 g af hver slags sukker, alt melet, bagepulveret og æggene, og kør det til en glat dej.
-
3Smør en bradepande på 20 x 30 cm med smør, og hæld dejen i. Bag den i 35 minutter, eller til et træspyd stukket ind i midten kommer rent ud.
-
4Kom resten af smørret og de to slags sukker i en lille gryde sammen med whiskyen. Lad det simre i 5 minutter over middel varme, til det er skinnende og har en konsistens, hvor det drypper fra skeen. Tag blandingen af varmen, og rør fløden i.
-
5Tag kagen ud af ovnen, og hæld straks halvdelen af karamelsaucen over. Server resten til at dryppe over. Det er lækkert lige at røre lidt (engelsk) kagecreme – hjemmelavet eller færdigkøbt – i karamelsaucen eller at servere flødeskumeller is til puddingen.