Laks i ovn a la puttanesca
HURTIG AFTENSMAD

Laks i ovn a la puttanesca

Lav eventuelt ansjos-olien dagen før, så tager retten kun 20 minutter på dagen. Opskriften er fra kogebogen Ottolenghi Comfort – Mad, der gør dig glad
  • 4 Personer

Det skal du bruge

200 g tynde grønne bønner , nippede
6 stk. forårsløg , skåret i tredjedele på tværs (75 g)
200 g cherrytomater , i halve
6 stk. laksefileter med skind (ca. 720 g)
- salt
- peber


Tomat-ansjos-olie:

85 ml. olivenolie
8 stk. ansjoser , finthakkede
2.5 spsk. tomatpuré
1 tsk. chiliflager
2 tsk. korianderfrø , knust let i en morter
8 fed hvidløg , i meget tynde skiver
2 stk. saltsyltede citroner (kan evt. købes i en delikatessebutik), uden frugtkød og kerner, skær skallen af i tynde strimler (20 g)
1 tsk. ahornsirup


Salsa:

60 g kalamata oliven uden sten, i halve
60 g kapers , grofthakkede
1 stk. saltsyltede citroner , uden frugtkød og kerner, skær skallen af i tynde strimler (10 g)
10 stk. basilikumblade grofthakkede
10 g bredbladet persille , grofthakkede
2 spsk. olivenolie
2 tsk. citronsaft

Sådan gør du

  1. 1
    Start med tomat-ansjos-olien: Kom olie, ansjoser og tomatpuré i en lille gryde, og varm det op ved jævn varme. Bring det i kog, og lad det småkoge i 5 min., rør i det nogle gange undervejs. Tilsæt chiliflager og korianderfrø, og kog videre i et minuts tid, til det er velduftende. Tag gryden af blusset, og tilsæt hvidløg, syltet citron og ahornsirup. Rør det sammen, stil til side, og lad det stå og køle af.
  2. 2
    Varm ovnen op til 220° varmluft.
  3. 3
    Kom bønner, forårsløg og tomater op i en stor bradepande beklædt med bagepapir. Dryp dem med 3 spsk. af tomat-ansjos-olien foruden ¼ tsk. salt og et stort kværn peber. Vend det godt sammen, og stil bradepanden i ovnen i 12-13 min., til bønnerne og tomaterne begynder at blive møre og få lidt farve. Læg i mellemtiden laksestykkerne på en tallerken, og fordel resten af tomat-ansjos-olien jævnt ud over dem med en ske (sammen med de mere faste bestanddele). Sæt laksestykkerne ned mellem bønner og tomater, når tiden er gået, og bag videre i 8 min. Tag retten ud, og lad den stå og sætte sig i 5 min.
  4. 4
    Rør alle ingredienser til salsaen og et godt kværn peber sammen i en lille skål, mens laksen bager.
  5. 5
    Fordel halvdelen af salsaen oven på laksen, og server fisken lun (eller ved stuetemperatur, det er lige så godt) med resten af salsaen til i en skål.