Laks i ovn a la puttanesca
- 4 Personer
Det skal du bruge
200 g | tynde grønne bønner , nippede |
6 stk. | forårsløg , skåret i tredjedele på tværs (75 g) |
200 g | cherrytomater , i halve |
6 stk. | laksefileter med skind (ca. 720 g) |
- | salt |
- | peber |
Tomat-ansjos-olie:
85 ml. | olivenolie |
8 stk. | ansjoser , finthakkede |
2.5 spsk. | tomatpuré |
1 tsk. | chiliflager |
2 tsk. | korianderfrø , knust let i en morter |
8 fed | hvidløg , i meget tynde skiver |
2 stk. | saltsyltede citroner (kan evt. købes i en delikatessebutik), uden frugtkød og kerner, skær skallen af i tynde strimler (20 g) |
1 tsk. | ahornsirup |
Salsa:
60 g | kalamata oliven uden sten, i halve |
60 g | kapers , grofthakkede |
1 stk. | saltsyltede citroner , uden frugtkød og kerner, skær skallen af i tynde strimler (10 g) |
10 stk. | basilikumblade grofthakkede |
10 g | bredbladet persille , grofthakkede |
2 spsk. | olivenolie |
2 tsk. | citronsaft |
Sådan gør du
-
1Start med tomat-ansjos-olien: Kom olie, ansjoser og tomatpuré i en lille gryde, og varm det op ved jævn varme. Bring det i kog, og lad det småkoge i 5 min., rør i det nogle gange undervejs. Tilsæt chiliflager og korianderfrø, og kog videre i et minuts tid, til det er velduftende. Tag gryden af blusset, og tilsæt hvidløg, syltet citron og ahornsirup. Rør det sammen, stil til side, og lad det stå og køle af.
-
2Varm ovnen op til 220° varmluft.
-
3Kom bønner, forårsløg og tomater op i en stor bradepande beklædt med bagepapir. Dryp dem med 3 spsk. af tomat-ansjos-olien foruden ¼ tsk. salt og et stort kværn peber. Vend det godt sammen, og stil bradepanden i ovnen i 12-13 min., til bønnerne og tomaterne begynder at blive møre og få lidt farve. Læg i mellemtiden laksestykkerne på en tallerken, og fordel resten af tomat-ansjos-olien jævnt ud over dem med en ske (sammen med de mere faste bestanddele). Sæt laksestykkerne ned mellem bønner og tomater, når tiden er gået, og bag videre i 8 min. Tag retten ud, og lad den stå og sætte sig i 5 min.
-
4Rør alle ingredienser til salsaen og et godt kværn peber sammen i en lille skål, mens laksen bager.
-
5Fordel halvdelen af salsaen oven på laksen, og server fisken lun (eller ved stuetemperatur, det er lige så godt) med resten af salsaen til i en skål.