Labskovs
AFTENSMAD

Labskovs

Skipperlabskovs kan du lave med både kalv, ko, lam og gris, men vælg gerne en udskæring, der har godt med bindevæv og fedt. Hvis kødet bliver for magert, kan det godt blive tørt. Tykkam er vores favorit, da den har kombinationen af smag og evnen til at simre lidt ud. Opskriften er fra Køkkenskole af Timm Vladimir og Thomas Alcayaga. Bogen er udkommet på Politikens Forlag
  • 4 Personer
  • 120 Minutes

Det skal du bruge:

650 g okse- eller kalvetykkam i grove tern
1 l. koldt vand
2 stk løg
8 blade laurbærblade
1 tsk. peberkorn hele
1 kg kartofler
2 tsk. dijonsennep
75 g smør
2 spsk. æblecidereddike
- salt
- friskkværnet peber

Tilbehør:

- rugbrød
- syltede rødbeder
- sennep
- purløg
- koldt smør

Sådan gør du

  1. 1
    Kom kødet i en støbejernsgryde og kom vand på, til det dækker og står 1-2 cm over kødet. Bring forsigtigt i kog og lad det småsimre i 10 minutter. Det må ikke bulderkoge, kun simre. Skum urenhederne af løbende med en ske.
  2. 2
    Skær løgene i små tern og tilsæt dem sammen med laurbærblade og peberkorn. Lad det simrekoge i 30 minutter.
  3. 3
    Skræl og skær imens kartoflerne i mindre stykker. Kom dem i gryden sammen med sennep. Lad det simre i ca. 45 minutter, til kartoflerne er helt møre.
  4. 4
    Sluk for varmen, tilsæt smør og rør godt rundt, så kartoflerne moses let. Smag til med eddike, salt og peber.
  5. 5
    Server med rugbrød, rødbeder, sennep, finthakket purløg og smørklat på toppen.