Kylling à la orange i airfryer
- 2 Personer
- 25 Minutes
Ingredienser
600 g | Kyllingebryst skindfri, udbenet kyllingebryst, skåret i stykker |
0.5 tsk. | salt |
0.25 tsk. | friskkværnet sort peber |
2 stk. | æg |
80 g | mel |
1 spsk. | majsstivelse |
- | olivenolie |
2.5 dl. | appelsinjuice |
80 g | brun farin |
2 spsk. | sojasovs |
2 spsk. | lys eddike |
2 fed | hvidløg hakket |
0.5 tsk. | frisk ingefær hakket |
0.25 tsk. | chiliflager |
2 tsk. | ristet sesamolie |
Til servering
- | spidskål skåret |
- | ristede sesamfrø |
Sådan gør du
-
1Begynd tilberedningen med at duppe kyllingen med køkkenrulle – placer kyllingen i en mellemstor skål tilføj salt og peber efter smag.
-
2Pisk derefter æggene i en lav skål. I en anden lav skål piskes mel og en halv spsk. majsstivelse sammen.
-
3Tag din kylling over i æggene, vend derefter stykkerne i melblandingen og ryst eventuelt overskydende af. Gentag dette trin, indtil alle stykkerne er paneret.
-
4Smør olie på bunden af din airfryer og arranger dine panerede kyllingestykker i et enkelt lag i kurven. Tilfør lidt olie på kyllingen og steg ved 180 grader i cirka 10 minutter, indtil de er gyldenbrune og gennemstegte – læg derefter kyllingen til side i en ren stor skål.
-
5Pisk appelsinjuice, brun farin, sojasovs, eddike og den sidste halvdel af majsstivelsen sammen i en skål og kom den i en gryde. Tilføj hvidløg, ingefær og chili under omrøring. Tilsæt din appelsinjuiceblanding og bring det hele i kog – under lejlighedsvis omrøring i cirka 10 minutter, indtil massen er tyknet og lidt reduceret. Til slut skal der gerne være cirka 300 ml sauce. Tilsæt olien og rør.
-
6Afslut tilberedningen ved at hælde din appelsinsauce over kyllingen og vend det hele sammen. Pynt retten med spidskål og sesamfrø og server. Velbekomme!