Flæskesteg på 4 måder: airfryer, sousvide, grill og i ovnen
Flæskesteg skal have sprød svær - og hvordan er det nu? Hvordan gør man, hvis man vil tilberede flæskestegen i en airfryer? Bornholmergrisen har lavet 4 opskrifter på, hvordan du laver den perfekte flæskesteg.
I alle opskrifterne er udgangspunktet, at du laver mad til 4 perspner.
1-1,3 kg flæskesteg, Bornholmergrisen
1-2 spsk. groft salt
1 tsk. friskkværnet sort peber
Evt. 5 stk. laurbærblade
Forberedelse af flæskestegen:
- Rids sværen helt igennem, men pas på ikke at skære ned i kødet.
- Gnid salt ned mellem alle ridserne i sværen.
Find opskrifter på bornholmergrisen.dk
Flæskesteg på grillen:
Tilberedningstid: 90 min.
- Start med at forberede grillen til indirekte varme.
- Når grillen er klar, placér flæskestegen på den kolde side af grillen, med sværen opad. Dette giver sværen tid til at blive sprød.
- Luk grillens låg og lad flæskestegen grille i cirka 1-1,5 time, eller indtil centrumtemperaturen når 65-70 C.
- Hvis sværen ikke er tilstrækkeligt sprød på dette tidspunkt, kan du flytte stegen over til den varme side af grillen i et par minutter, men hold øje med den for at undgå, at den brænder.
- Når flæskestegen er færdig, lad den hvile i 10-15 minutter, før du skærer den i skiver.
Flæskesteg i airfryer
Tilberedningstid: 75 min.
- Hæld vand i bunden af airfryeren.
- Læg stegen i airfryer-kurven herover.
- Steg flæskestegen i airfryeren i ca. 45 min. ved 180 C.
- Slut af med 5-10 min. ved 200 C, indtil stegen har en centrumtemperatur på omkring 65-70 C.
- Lad stegen hvile utildækket i ca. 15 min. og servér.
Flæskesteg i ovnen
Tilberedningstid: 90 min.
- Hæld vand i en bradepande, så bunden er dækket.
- Læg en rist oven på bradepanden og placér stegen på risten.
- Sørg for, at stegen ligger helt vandret, ved at bruge sammenkrøllet stanniol eller et stykke kartoffel for en mere ensartet stegning af sværen.
- Sæt bradepanden med stegen ind på den midterste rille i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 200 C (varmluft) og steg i ovnen ca. 1-1½ time, indtil centrumtemperaturen er ca. 65 C.
- Skru til sidst ovnen op på 250 C, indtil sværen er sprød.
Flæskesteg i sousvide
- Kom flæskestegen i en vakuumpose, læg laurbærblade ned til stegen og vakuumer den.
- Tilbered flæskestegen i sous viden i 4 timer ved 59 C.
- Tag flæskestegen ud, tør den rigtigt godt af, så al væske forsvinder, især imellem sværene.
- Drys med groft salt og tilbered i ovnen ved
- 230 C ca. 30 minutter eller indtil sværene er sprøde.
- Lad stegen hvile lidt og skær den ud i skiver.
Denne artikel er sponsoreret og lavet i samarbejde med Bornholmergrisen.