Cookie dough: Sådan laver du spiselig kagedej
Vigtigt: Husk at varmebehandle melet
Mel er ikke produceret til at spise råt. Du skal i denne opskrift derfor opvarme melet til 75 grader, for at sikre dig at evt. sygdomsfremkaldende bakterier er slået ihjel. Se hvordan i videon.
Spis kagdejen i løbet af en dags tid
Laver du kagedejen for at nyde den som den er, bør den spises i løbet af en dags tid. Den skal opbevares i køleskabet.
Ingredienser
- 40 g brun farin
- 50 g hvedemel (skal varmebehandles)
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g chokolade
- 20 g sukker
- 40 g blødt smør
- 1 spsk mælk
Opskriften er lånt fra madensverden.dk
Skraber du (også) skålen, når du bager kage?
Er dine børn - eller du selv - fristet af at skrabe skålen med resterne af ubagt kagedej, når dejen er kommet i form(e) eller lagt på bagepladen og sat ovnen? Så læs evt. artiklen Må man spise rå kagedej?. Risikoen for at blive syg af små mængder rå kagedej, der er beregnet til at blive bagt, er meget lille, vurderer lektor i fødevaremikrobiologi Henrik Siegumfeldt i artiklen. Det skal dog ikke ses som en opfordring til at spise det, understreger han.