Chokolademousse med kanel og whiskymarinerede figner
- 6 Personer
Mousse
1 dl. | piskefløde |
100 g | mørk chokolade |
2.5 dl. | piskefløde |
Figner
3 stk. | tørrede figner |
2 dl. | vand |
2 spsk. | whisky |
1 tsk. | kanel |
Topping
0.5 dl. | Chokoladesauce fra tube |
1 spsk. | tørrede tranebær |
2 spsk. | Ristede kokoschips |
Sådan gør du
-
1Kom 1 deciliter fløde i en lille gryde, og kog den op. Hak chokoladen, og kom den i fløden.
-
2Tag gryden fra komfuret, lad den stå, og lad chokoladen smelte. Rør den derefter sammen, til du får en blank chokoladecreme. Afkøl den, til den er lun.
-
3Pisk de 2½ deciliter fløde til blødt skum. Rør flødeskummet og chokoladecremen sammen.
-
4Fordel moussen i 6 mindre skåle. Lav et hulrum i midten på hver skål. Pak hver skål i film, og stil skålene i køleskab natten over eller 5-6 timer.
-
5Skær figner lige over, og kom dem i en skål med vand, whisky og kanel.
-
6Lad dem stå og trække sammen med moussen. Anret moussen med chokoladesauce, figen, tranebær og knust kokos.