Orangetrøfler med kanel
- 10 Personer
Ingredienser
200 g | mørk chokolade |
1.5 dl. | piskefløde |
1 stk. | appelsin økologisk |
1 spsk. | flydende honning |
1.5 tsk. | stødt kanel |
1 dl. | kakaopulver til de færdige trøfler |
Sådan gør du
-
1Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Riv skal af appelsinen.
-
2Opvarm fløden i en lille gryde. Kom 1 spsk. flydende honning, kanel, 2 spsk. appelsinsaft og den revne appelsinskal i den varme fløde og hæld den over chokoladen. Rør i det, til chokoladen er smeltet og du har en jævn trøffelmasse.
-
3Hæld trøffelmassen i en form f.eks. beklædt med husholdningsfilm. Det gør det lettere at få den ud af formen efterfølgende. Sæt massen køligt i 4-5 timer.
-
4Tag en teske og lav små kugler af trøffelmassen. Eller vend trøffelblokken ud på et skærebræt. Skær i 20 små firkanter og rul dem hurtigt med hænderne, så de bliver runde, og tril dem efterfølgende i kakaopulver. Eller tril i hakkede nødder, mandler eller i solbær- eller hindbærpulverstøv. Gør, som du har lyst.
-
5Opbevar de færdige orangetrøfler køligt.
Tip!
Det er en skøn spiselig gave – f.eks. som alternativ til de mange chokoladeæsker, som købes og gives i december måned til jule-arrangementer hos familie og venner. Pak dem i en lille cellofanpose og bind et bånd omkring