Poke bowl med æg, grønt og soyastegte shiitake
- 4 Personer
- 20 Minutes
Ingredienser
200 g | risnudler |
0.5 tsk. | sesamolie eller neutral olie |
4 stk. | æg str. M/L |
150 g | shiitake svampe |
1 spsk. | neutral olie |
4 spsk. | Teriyaki Sauce eller en anden soja sauce |
0.5 tsk. | riseddike eller hvidvinseddike |
8 stk. | radiser i meget tynde skiver |
200 g | edamamebønner (fra frost, uden bælg) kogte, optøede |
Til servering
- | peanuts til drys |
- | koriander til drys |
Sådan gør du
-
1Kog nudlerne efter anvisning på pakken, i letsaltet vand. Køl dem herefter af, ved at hælde dem i en sigte og overbruse dem med koldt vand. Dryp med et par dråber olie og vend dem rundt.
-
2Bring endnu en gryde vand i kog. Kom æggene i og kog dem i 6 min. til de er blødkogte. Køl dem straks af i iskoldt vand. Pil skallen af æggene.
-
3Skær svampene i skiver. Varm olien på en pande og steg svampene gyldne over middel/høj varme. Hæld teriyakisauce og eddike på, og lad det koge ind i et par minutter.
-
4Fordel nudlerne i 4 skåle, halver æggene og læg dem ovenpå. Fordel grøntsagerne hver især, ovenpå risene.
-
5Pynt med peanuts og frisk koriander – server straks.
Tip!
Prøv retten med stegt tofu i stedet for blødkogt æg.