Islagkage med marcipanbunde og passionsfrugtis
- 6 Personer
- 120 Minutes
Marcipanbunde (lille springform - 18 cm)
2 stk. | æggehvider gem blommerne |
60 g | flormelis |
1 knsp. | salt |
85 g | mandelmel eller finthakkede mandler |
100 g | marcipan groftrevet |
50 g | mørk chokolade smeltet |
Passionsfrugtis
3 stk. | æggeblommer |
3 spsk. | sukker |
0.5 spsk. | glukosesirup |
5 stk. | passionsfrugter saft (ca 0,5 dl) |
100 g | græsk yougurt 10% |
2.5 dl. | piskefløde |
Pynt
3 spsk. | passionsfrugt (saft) |
3 spsk. | sukker |
25 g | pistacienødder usaltede og finthakkede |
- | skovsyre lidt (rød) |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 165/155 C varmluft. Kom æggehvider, flormelis og salt i en skål. Pisk det sejt med en elpisker. Det tager ca. 5 min., så hav tålmodighed.
-
2Bland mandelmel og revet marcipan i en anden skål. Vend forsigtigt blandingen i skummet med en dejskraber.
-
3Tegn bunden af en 18 cm springform af med blyant, to gange, på et stykke bagepapir. Fordel på de to tegninger i en ensartet tykkelse. Bag bundene i ca. 40 min., til de er faste og let gyldne på toppen. Lad dem køle af på en rist. Dryp eller smør bundene med smeltet, mørk chokolade.
-
4Pisk æggeblommer, sukker og glukosesirup til en luftig og lys æggesnaps. Gnid kernerne fra passionsfrugtsaften gennem en sigte. Rør saften i æggesnapsen sammen med græsk yoghurt. Pisk fløden til let skum, og vend den i æggemassen.
-
5Læg en marcipanbund i springformen, og fordel halvdelen af ismassen over. Bank den let ned i bordet, så ismassen fordeler sig. Læg endnu en bund ovenpå, og fordel den anden halvdel af ismassen over. Glat overfladen, og sæt islagkagen i fryseren natten over.
-
6Gnid kernerne fra passionsfrugtsaften gennem i en sigte. Hæld saften i en kasserolle, og kog op med sukker, til det bobler kraftigt og er let tyknet. Lad karamellen her køle til stuetemperatur.
-
7Fordel karamellen på toppen af islagkagen, drys med hakkede pistacienødder rundt i kanten. Lad den herefter stå i ca. 20 min. på køkkenbordet eller 30-40 min. i køleskab, til den tør let op og er lettere at skære ud.
Tip!
I stedet for karamel og pistacienødder kan islagkagen pyntes med smeltet chokolade.