Saltet og bagt fisk med grillede løg og broccoli
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | hvid fisk i filet, f.eks. sej eller torsk |
1 stk. | løg i skiver |
1 stk. | chili hel |
2 fed | hvidløg hele med skal |
0.5 stk. | broccoli |
1 dl. | æbleeddike |
1 dl. | olivenolie |
- | koriander hakket |
- | persille hakket |
- | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Læg fisken i et fad, og krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag ved 180 C i ca. 10 min, til fisken er tilberedt og saftig. Skræl stokken på broccolien, og del hele broccolien på langs i 4.
-
2Grill broccoli på en varm grillpande uden fedtstof, til den er tydeligt grillet og mør. Tag broccoli af panden, og steg den hele chili, hvidløg med skal, til grøntsagerne er møre. Afkøl grøntsagerne, pil hvidløget, og hak det hele fint. Bland herefter med olivenolie, eddike, hakkede krydderurter, broccoli og den afkølede fisk delt i mindre stykker.
-
3Hold evt. lidt af chilien tilbage, hvis du er i tvivl om dens styrke. Retten kan laves i forvejen og stå i køleskabet. Den kan også laves med andre fisk eller skaldyr.