Bagte søde kartofler med avocado og edamame hummus
AFTENSMAD

Bagte søde kartofler med avocado og edamame hummus

Bagte kartofler er et herligt måltid, som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Her bruger vi søde kartofler toppet med velsmagende hummus af avocado og edamamebønner. 
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. søde kartofler store

Hummus

3 dl. edamamebønner
1 stk. avocado
1 dl. cremefraiche 18%
1 tsk. citronsaft
lidt vand
lidt salt og sort peber
lidt hvidløg, revet eller cayennepeber

Til servering

4 skiver bacon
4 spsk. græskarkerner
2 dl. edamamebønner
4 dl. rå rødbede revet
lidt mynte

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Læg de vaskede kartofler på en bradepande, og bag dem møre. Mærk på dem efter 45 minutter. De meget store kartofler skal have længere tid.
  3. 3
    Kom de optøede bønner i en blender sammen med avocado, cremefraiche og citronsaft. Blend til hummus og juster konsistensen med vand. Smag til.
  4. 4
    Rist baconen sprød på en pande. Gennemvarm edamamebønnerne i en gryde. Tag op.
  5. 5
    Rist græskarkerner sprøde i baconfedtet. Tag op.
  6. 6
    Server de bagte kartofler med topping.