Bøf, schnitzel og kotelet
Det kan være svært at blive enige om den præcise temperatur på en hhv. rød, rosa og gennemstegt bøf, men følgende kan bruges som rettesnor:
Rød: Centrumtemperatur 54-55 C
Rosa: Centrumtemperatur 56-58 C
Gennemstegt: Centrumtemperatur 59-63 C
Bøf af mørbrad eller filet, 2 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme:
1 til 1 1/2 minut på hver side, hvis bøffen skal være rød.
2 til 2 1/2 minut på hver side, hvis bøffen skal være rosa.
3 til 3 1/2 minut på hver side, hvis bøffen skal være gennemstegt.
Samlet stegetid: 4-5 minutter ved rød, 6-7 minutter ved rosa, 8-9 minutter ved gennemstegt bøf.
Medaljon af tyksteg eller mørbrad, 3 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme:
2-3 minutter på hver side ved rød.
3-4 minutter ved rosa.
5-6 minutter på hver side ved gennemstegt medaljon.
Samlet stegetid: 6-8 minutter ved rød, 8-10 minutter ved rosa, 12-14 minutter ved gennemstegt medaljon.
Schnitzel af kalvekød, 1 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme:
1 minut på hver side, hvis schnitzlen skal være rosa.
2 minutter på hver side, hvis schnitzlen skal være gennemstegt.
Samlet stegetid: 4 minutter ved rosa, 6 minutter ved gennemstegt schnitzel.
Kalvekotelet, 2 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme:
2-3 minutter på hver side, hvis kalvekoteletten skal være rosa.
3-4 minutter på hver side, hvis kalvekoteletten skal være gennemstegt.
Samlet stegetid: 6-8 minutter ved rosa og 8-10 minutter ved gennemstegt.
Tournedos af mørbrad af oksekød, 3-4 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme:
2-3 minutter på hver side, hvis tournedosen skal være rød.
3-4 minutter på hver side ved rosa.
5-6 minutter på hver side ved gennemstegt.
Samlet stegetid: 6-8 minutter ved rød, 8-10 minutter ved rosa, 12-14 minutter ved gennemstegt tournedos.