Redaktionen anbefaler






Svinekød i mindre stykker til wok, pandestegning eller gryderetter
Wokstrimler af svinekød
Brunes hurtigt på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme. Samlet stegetid: 1 til 1 1/2 minut.
Svinefilet i skiver, ca. 1/2 cm
Brunes hurtigt på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme. Vend straks. Samlet stegetid: 1 minut.
Koteletter, schnitzler og mørbradbøf til pande eller ovn
Skinkeschnitzel, 1 cm
Brunes hurtigt på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme 1 til 1 1/2 minut på hver side, hvis skinkeschnitzlen skal være rosa, 1 1/2 til 2 minutter, hvis den skal være gennemstegt. Samlet stegetid: 3-4 minutter ved rosastegning, 4-5 minutter ved gennemstegning. Centrumtemperatur på 59-62 C giver rosa kød.
Svinekotelet, 2 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme 2 1/2 til 3 minutter på hver side. Samlet stegetid: 7-8 minutter. Centrumtemperatur på 59-62 C giver rosa kød.
Nakkekotelet, 1 1/2 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme 4-5 minutter på hver side. Samlet stegetid: 10-12 minutter. Centrumtemperatur på 59-62 C giver rosa kød.
Fadkotelet, 1 cm
Brunes 1/2 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme 1 1/2 til 2 minutter på hver side. Samlet stegetid: 4-5 minutter. Centrumtemperatur på 59-62 C giver rosa kød.
Medaljon af svinefilet, 2 1/2 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme 1 1/2 minut på hver side ved rosa, 2 minutter på hver side ved gennemstegt medaljon. Samlet stegetid: 5 minutter ved rosa, 6 minutter ved gennemstegt medaljon. Centrumtemperatur på 59-62 C giver rosa kød.
Mørbradbøf af svinekød, 3 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme 2 1/2 til 3 minutter på hver side ved rosa mørbradbøf, 3-4 minutter på hver side ved gennemstegt mørbradbøf. Samlet stegetid: 7-8 minutter ved rosa mørbradbøf, 8-10 minutter ved gennemstegt mørbradbøf. Centrumtemperatur på 59-62 C giver rosa kød.
Hakket kød til frikadeller og kødboller
Krebinet, 1 1/2 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme 4-5 minutter på hver side. Samlet stegetid: 10-12 minutter. Centrumtemperatur mindst 75 C.
Frikadelle
Brunes 2 minutter på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme 4 minutter på hver side. Samlet stegetid. 12 minutter. Centrumtemperatur mindst 75 C.
Flæskesteg, nakkefilet og mørbrad skal i ovnen
Flæskesteg/ribbensteg/kamsteg
Kød med svær steges ved 200 C/180 C varmluft. Placeres i kold ovn for det bedste resultat. Centrumtemperaturen skal gerne ramme 63-68 C, men det kan være rigtig svært at måle, jo større kødstykket er. Sørg derfor for at ramme midten af kødet så præcist som muligt og stik termometret ind fra toppen for at undgå hullede skiver af stegen.
Husk, at temperaturen stiger, hvis kødet får lov at hvile tildækket, når det er kommet ud af ovn eller væk fra grill. Stegning ved lav temperatur eller over længere tid vil give kødet en mere jævn varme hele vejen igennem stegen.
Hel mørbrad
Grisens mørbrad er et magert stykke kød, der nemt bliver tørt. Mørbraden må gerne være rosa i midten - kødsaften, der kommer ud, hvis du trykker let på stegen, skal dog være lys. Mørbraden skal efter bruning på panden have cirka 30 minutter ved 160 C. Centrumtemperatur 62-65 C
Nakkefilet
Sættes i kold ovn og tilberedes ved 180 grader i ca. 2 timer. Centrumtemperaturen skal være mindst 80 C.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10