Er yoghurt eller A38 bedst for fordøjelsen?

Der er forskel på A38 og yoghurt. Den ene er tilsat bakterier med probiotisk effekt, som kan gavne fordøjelsen.

Der er forskel på de bakterier, der bruges til at syrne yoghurt og A38.

?

Hvad er bedst for fordøjelsen: 

Yoghurt eller A 38?

Eli Vangstrup

Svar fra Mia Kristensen

Både yoghurt og A38 er syrnede mælkeprodukter, som fremstilles ved tilsætning af mælkesyrebakterier til mælken. Der findes rigtig mange forskellige typer af mælkesyrebakterier, og det er blandt andet valget af mælkesyrebakterier, som i vid udstrækning afgør, hvilket surmælksprodukt man ender med i processen.

Ved fremstilling af A38 anvender man Lactobacillos acidophilus, som har probiotisk effekt. Det betyder, at de har gavnlig virkning på tarmen og er i stand til at overleve passagen gennem mavesækken. Denne type bakterier anvendes normalt ikke i fremstillingen af yoghurt. 

  Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Københavns Professionshøjskole. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet. 

Læs mere om