Appelsinsild med græskarpure og syltet fennikel
- 2 Personer
Appelsinsild
2 stk. | marinerede sildefileter |
1 stk. | appelsin (øko), skal og saft stor |
30 g | honning |
50 g | sukker |
100 g | eddike |
2 stk. | laurbærblade |
5 stk. | fennikelfrø |
4 stk. | sorte peberkorn |
Græskarpure
200 g | hokkaido |
- | citronsaft |
- | salt |
- | peber |
Creme fraiche
100 g | creme fraiche 38% |
- | citronsaft |
- | salt |
Syltet fennikel
0.5 stk. | fennikel |
- | sukker |
- | eddike |
Æbletern
0.5 g | æble |
- | citronsaft |
Boghvedeflager
1 dl. | boghvede gryn |
4 dl. | vand |
0.5 tsk. | salt |
10 g | smør |
Sådan gør du
-
1Alle ingredienser (på nær silden) koges op og simrer i 10-15 min. Afkøles fuldstændig, og hældes nu over silden.
-
2Bag græskarret ved 160 C i ca. 40 min. Blend og smag til med citronsaft, salt og peber. Hvis pureen er for tyk, tilsat da en smule vand
-
3Pisk creme fraiche tyk (ligesom når man pisker flødeskum). Smag til med citronsaft og salt
-
4Skær fennikel i tern og overhæld med varm syltelage lavet af lige dele sukker og eddike.
-
5Skær æblerne i fine tern og vend i citronsaft, så de ikke bliver brune.
-
6Kog alle ingredienserne til boghvedeflagerne sammen til en tyk grød (pas på at den ikke brænder på til sidst). Når grynene er møre, blendes de med en stavblender, og grøden smøres ud på en bageplade med bagepapir i et MEGET tyndt lag. Bag ved 150 C i ca. 40 min. Anret først silden på brødet derefter pure, creme fraiche, æble, fennikel og til slut boghvedeflager og brøndkarse. Husk at duppe silden tør, inden den lægges på brødet.