Sprøde hasselnøddekager
- 10 Personer
Ingredienser
200 g | hasselnødder |
1 stk. | æg |
175 g | blødt smør |
1.5 dl. | sukker |
2 dl. | hvedemel |
2.5 spsk. | kakao |
1 tsk. | bagepulver |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 C, og spred nødderne ud på en bradepande. Rist gyldne i 6-7 minutter. Behold den mørke skal, og afkøl.
-
2Kom i en blender sammen med ægget, og blend til pestokonsistens.
-
3Bland smør og sukker sammen, og tilføj hasselnødder.
-
4Bland mel, kakao og bagepulver sammen, og vend dejen sammen.
-
5Del dejen i to, og rul til to pølser på 6 centimeter i diameter. Pak i film, og lad dejen blive kold i 2 timer.
-
6Sæt ovnen på varmluft 180 C (eller almindelig ovn på 200 C, og bag en plade ad gangen).
-
7Skær i 6 mm tykke skiver, og læg på 2 bradepander. Sæt i ovnen, og kig efter 8 minutter. Kagerne skal være sprøde. Spis dem afkølede.
Tip!
Kan dekoreres med tynde striber hvid, smeltet chokolade