Hvor hurtigt skal det optøede pålæg spises?
Jeg køber pålæg, når det er på tilbud, og fryser det ned. Den dag, jeg tager det op igen, er datoen udløbet. Hvor hurtigt skal det optøede pålæg anvendes? Samme dag eller?
Arne Vingum
Svar fra Mia Kristensen
Det er en fin idé at fryse det pålæg, som du ikke kan nå at spise inden for holdbarhedsdatoen. Vær opmærksom på, at det godt kan miste lidt væske ved optøning, så kvaliteten ændres en smule. Pak pålægget i fryseegnet emballage, for eksempel fryseposer. Hvis du åbner det og lægger det direkte i fryseren, så vil holdbarheden efter åbning være den samme, som er angivet fra producentens side, når du tør produktet op igen, typisk ca. 2-3 dage.
Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Københavns Professionshøjskole. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.