Tortilla med courgette og svampe
- 4 Personer
Ingredienser
0.5 dl. | olivenolie |
2 | bagekartofler i små tern |
1 stk. | løg i tern |
2 stk. | fed hvidløg i tynde skiver |
1 stk. | courgette i tynde skiver |
100 g | bøgehatte friske (evt. markchampignon) |
8 stk. | æg str. M/L |
0.75 tsk. | fint salt |
lidt | peber |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185° varmluft. Varm halvdelen af olien på en pande, og steg kartofler, løg og hvidløg over medium varme i ca. 8 min., til det begynder at være mørt. Det skal ikke tage farve, blot simre stille og roligt i olien.
-
2Tilsæt courgette og svampe på panden, og lad dem stege med 4-5 min.
-
3Pisk æg, salt og peber sammen. Hæld kartoffelblandingen i æggemassen, og kassér overskydende olie fra panden.
-
4Varm resten af olien på panden, og hæld æggemassen med grøntsagerne i. Lad tortillaen stege over medium varme et par minutter. Sæt den herefter i ovnen i ca. 25 min., til den er gylden. Drys med brøndkarse, og server tortillaen lun med salat og brød.