Indisk dahl med tomat
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | smør Eller kokosolie |
1 stk. | løg, hakket Brug et stort løg |
3 stk. | fed hvidløg Hak fint |
1 stk. | rød chili Hak den friske chili fint |
1.5 tsk. | karry Eller garam masala |
1 tsk. | gurkemeje |
1.5 tsk. | spidskommen |
1 knsp. | stødt kanel |
3 dl. | Røde linser, tørrede |
6 dl. | grøntsagsbouillon |
800 g | tomater Hakkkede |
lidt | salt |
lidt | sukker |
lidt | peber |
lidt | limesaft |
Tilbehør
lidt | Friske koriander |
lidt | cremefraice |
lidt | fladbrød |
Sådan gør du
-
1Smelt fedtstoffet i en mellemstor gryde ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg, chili og krydderier. Lad det stege under omrøring i 6-7 minutter.
-
2Tilsæt linser, og lad dem stege med et minut. Hæld bouillon ved og rør rundt, lad det blive varmt, og tilsæt så hakkede tomater.
-
3Lad retten simre over middel varme uden låg, men med jævnlig omrøring i cirka 30 min., eller til linserne er møre, og retten er tyknet. Smag til med salt, peber sukker, frisk lime og evt. lidt flere krydderier.
-
4Servér retten rygende varm med masser af friske krydderurter, en skefuld cremefraiche på toppen og fladbrød til.