Lomo saltado med quinoa
HOVEDRET

Lomo saltado med quinoa

Lomo saltado er en populær sydamerikansk ret, du nærmest kan finde på ethvert gadehjørne i Peru. Simpel og smagfuld. Kog gerne ekstra quinoa, når du er i gang, så er der nemme grønne proteiner til næste dags salat eller madpakke.
  • 4 Personer

Ingredienser

5 dl. sort quinoa
1 stk. Terninger oksebouillon
1 spsk. olie
1 spsk. rødvinseddike
2 stk. rødløg.
2 stk. peberfrugter
lidt olivenolie
3 stk. tomater
0.5 tsk. spidskommen
1 knsp. Cayenne peber
3 stk. bøffer
lidt smør
lidt olie
lidt salt
lidt peber

lidt frisk koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Kog quinoa efter anvisning blot med en bouillonterning, olie og eddike i vandet.
  2. 2
    Skær løg og peberfrugter i mindre stykker og svits i olie.
  3. 3
    Skær tomater i mindre stykker og svits med til sidst sammen med krydderierne.
  4. 4
    På en anden pande steger du bøfferne et par minutter på hver side i smør og olie.
  5. 5
    Skær bøfferne i skiver og server til quinoa og grøntsager. Pynt med frisk koriander.