Pastasauce med linser
SIMREMAD

Pastasauce med linser

Den kødfri variant af den klassiske pasta med kødsauce. Her er smæk på smagen og mæthed for alle pengene ‒ og så får du masser af grove grøntsager. Et must-try, uanset om du er vegetar på fuldtid eller bare gerne vil spise mindre kød i hverdagen.
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g røde linser
150 g løg I tern
5 fed hvidløg finthakkede
2 spsk. olie
150 g gulerødder I små tern
150 g peberfrugt I små tern
150 g knoldselleri I små tern. Anden rodfrugt kan også bruges
2 dåser tomater hakkede
1 spsk. Sambal Oelek
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140g)
1 spsk. basilikum Anvend tørret basilikum
1 spsk. oregano Anvend tørret oregano
4 dl. grøntsagsbouillon
2 spsk. balsamico eddike
lidt salt og lidt peber

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien op i en gryde.
  2. 2
    Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege i olien, til de bliver klare.
  3. 3
    Tilsæt alle grøntsagerne, hakkede tomater, tomatpure, sambal oelek,  basilikum og oregano, og krydr med salt og peber.
  4. 4
    Læg låg på gryden, og lad grøntsagssaucen simre i ca. 20 min.
  5. 5
    Tilsæt linserne, og lad dem koge med, til de er møre, ca. 20 min.
  6. 6
    Tilsæt evt. lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis saucen virker tør.
  7. 7
    Smag grøntsagssaucen til med balsamicoeddike og evt. salt og peber.