Hjemmelavet barbecuesauce til pulled pork
AFTENSMAD

Hjemmelavet barbecuesauce til pulled pork

Når porken er pulled, skal der sauce til for at fuldende smagen. Lær her at lave en skøn, hjemmelavet barbecuesauce til din pulled pork burger.
  • 4 Personer

Barbecuesauce

2 spsk. olie smagsneutral
1 stk. rødløg
100 g ketchup
4 tsk. HP sauce kan udelades
4 tsk. æbleeddike
4 tsk. sojasauce
4 tsk. brun farin
1 tsk. stødt ingefær kan udelades
- tabasco efter smag
- hvidløg efter smag
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien på en pande over middel varme, og steg de hakkede løg i ca. 7-10 min, til de er gyldne og møre.
  2. 2
    Lad løgene køle lidt af, og kom dem så i en blender eller minihakker sammen med resten af ingredienserne.
  3. 3
    Blend, til saucen har en ensartet konsistens, smag til med salt, peber, eddike og brun farin. Skal det gå hurtigt, så spring løgene over, og rør blot de øvrige ingredienser sammen i en skål, og sæt saucen på køl indtil servering.
  4. 4
    Når kødet rammer tallerkenen, er det ofte som fyld i en blød bolle og sammen med en sprød coleslaw, men dette er langtfra den eneste gode måde at servere pulled pork på.
  5. 5
    Pulled pork smager formidabelt som fyld i retter, hvor frisk grønt og urter fylder mindst lige så meget som kødet. Prøv for eksempel pulled pork som fyld i hotdogs med sprøde løg og syrlig agurkesalat, som topping på pizza med kartofler, svampe og urter, i en bagt kartoffel eller måske i en asiatisk inspireret salat med knasende kål og nudler.