Stegt fladfisk med nye kartofler i urtesmør
- 4 Personer
Ingredienser
125 g | smør |
800 g | kartofler. Gerne nye kartofler |
1 bundt | dild Kørvel eller purløg kan også anvendes |
2 stk. | kapers |
0.25 stk. | citronskal, revet |
- | flåede rødspætter skrubber eller rødtunge kan også bruges |
4 spsk. | groft mel |
- | Lidt salt og peber |
- | smør Olie kan også bruges til stegning |
8 stk. | nye løg |
- | Friske urter Bruges til pynt |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret i en gryde over middel varme, og tilsæt kartofler. Skru lidt ned for varmen, og lad dem snurre stille og roligt i smørret i 3-5 min. Rør af og til. Hak urterne, og bland dem med citronskal og kapers, sæt det til side.
-
2Skyl evt. fladfiskene under koldt vand for at fjerne blodrester. Vend fladfiskene i mel og steg dem i smør/olie på en pande over middel/høj varme, ca. 4-5 min. på hver side, til de er gyldne og faste.
-
3Damp løgene i lidt letsaltet vand ca. 5-7 min., til de er møre.
-
4Vend urteblandingen i kartoflerne, og smag til med salt, anret fladfiskene sammen med de dampede løg og kartoflerne.