Langtidsstegt lammekølle
AFTENSMAD

Langtidsstegt lammekølle

Lammekølle er et oplagt valg, når der skal gæster på besøg og god vin i glasset. Husk de friske rosmarin- og timiankviste, så smager kødet guddommeligt, når det kommer ud af ovnen. 
  • 10 Personer

Ingredienser

2 stk. lammekøller
10 fed hvidløg
8 stilke frisk rosmarin
12 stilke frisk timian
- salt og peber
- staniol

Sådan gør du

  1. 1
    Træk 2 stykker stanniol af, og læg dem, så de overlapper hinanden. De skal være dobbelt så lange som lammekøllen.
  2. 2
    Kom salt og peber på begge sider af køllen. Fordel krydderurter og hvidløg, så det ligger både under og oven på kødet.
  3. 3
    Lammet pakkes ind, så stanniolen slutter tæt om køllen. Der må ikke være åbninger. Går stanniolen i stykker, dækker du bare hullet med et nyt stykke.
  4. 4
    Køllen skal i ovnen ved 75 grader i 20-24 timer. Du kan gøre køllen klar, mens du laver aftensmad dagen før.