Salat med hindbær, rødbede og valnødder
- 4 Personer
Ingredienser
1 flaske | mørk balsamico (ca. 250 ml) |
100 g | valnødder |
1 | salathoved fx radicchio eller lollo rossa |
1 | stor rødbede |
2 spsk. | valnøddeolie eller smagsneutral olie |
- | salt |
10 skiver | bresaola |
125 g | friskt hindbær |
Sådan gør du
-
1Hæld balsamicoen i en gryde, og kog den ind til ca. en tredjedel, så den bliver til en sød sirup.
-
2Lad balsamicosiruppen køle af. Husk, at siruppen er tyndere, når den er varm.
-
3Rist valnødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter, til de er let gyldne.
-
4Skyl og tør salaten, og bræk den i passende stykker.
-
5Skræl rødbeden, og snit den i fine skiver på ca. 1 mm på et mandolinjern. Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en kartoffelskræller til at lave tynde strimler af rødbeden.
-
6Vend rødbedeskiverne med valnøddeolie, og drys med lidt salt.
-
7Del hver skive bresaola i 4 stykker.
-
8Bland salat, rødbede, bresaola, hindbær og de ristede valnødder, og læg det hele på et fad. Fordel ca. 4 spsk. balsamicosirup over salaten.
Tip!
Du kan også bruge brombær eller ribs i stedet for hindbær.