Yoga du kan lave i sengen: 2 morgen- og 2 aftenøvelser

Yoga behøver ikke være besværligt. Faktisk kan du sagtens lave øvelser i sengen, så du slipper for at finde træningstøj og -måtte frem. Her får du 2 øvelser, der er gode at lave, inden du står op, og 2 øvelser, der er gode at lave, inden du lægger dig til at sove.
Yogainstruktør viser yogaøvelser, du kan lave i sengen

Lav yoga i sengen - så bliver det ikke lettere. 

Få ekstra energi til dagen og fald til ro om aftenen 

Du laver sikkert allerede små stræk i sengen, når du vågner om morgenen, ligesom du naturligt spænder af i musklerne og får roligere åndedræt, når du lægger dig under dynen om aftenen.

Hvorfor ikke være ekstra god ved dig selv og lave et par simple yogaøvelser, der giver kroppen bedre bevægelighed og mere energi om morgenen og hjælper dig til at falde til ro og spænde af om aftenen? Yogainstruktør Josefina Estrada demonstrerer i videoerne herunder 2 gode morgenøvelser og 2 gode aftenøvelser, som alle kan lave. 

2 gode morgenøvelser

Når du vågner om morgenen, start da med at tage nogle dybe vejrtrækninger, mens du stadig ligger ned. Sæt dig derefter op, og få stivheden ud af kroppen med disse 2 øvelser:

  • Siddende foroverbøjning
  • Siddende tvist

2 gode aftenøvelser

Om aftenen, inden du lægger dig til at sove, kan du med fordel lave følgende øvelser, som forbereder kroppen til en rolig nat:

  • Ben op ad væggen
  • Liggende tvist