Sådan styrker du dit immunforsvar med ramsløg

Ramsløg er lette at overse, hvilket er ærgerligt - både for dine smagsløg og dit helbred. Ramsløgene både smager og nytter, da de velsmagende porre- og hvidløgsagtige ramsløg indeholder hele 10 gange så meget c-vitamin som citroner. Så hold snuden i sporet, næste gang familien er på søndagstur i skoven.
  • Ramsløg spirrer i det tidlige forår, så det er her, du skal holde øje.
  • Bladene på ramsløg kan ligne de blade, som liljekonvaller bærer. Stik snuden ned til planten og duft efter hvidløg. Kan du lugte hvidløg, er det ramsløg og ikke lljekonvaller. Men duft grundigt efter, for liljekonvaller er giftige.
  • Husk at spørge skovejeren om lov til at plukke ramsløg fra skovbunden, inden du går i gang med at samle ind til fryseren.
  • Smagen er kras, så pas på ikke at bruge for meget. Smagen minder om hvidløg og porre og efterlader en syrlig eftersamg af grønt græs.
Se, hvad vi ellers skriver om: #sygdom og #have