Skulle pastapladerne have været i køleskab?

Hjemmelavede pastaplader med æg må gerne overnatte på køkkenbordet, hvis de er tørret helt ud. Ellers skal de pakkes ind og i køleskab

Tørret pasta må gerne overnatte på køkkenbordet, også den hjemmelavede

?

Vi har lavet hjemmelavede pastaplader, og de, der var tilovers, har »overnattet« på bordet under et viskestykke og er dermed tørret ind. Vi regnede med at kunne gemme dem, men er nu blevet i tvivl, om man kan det, da der er æg i pastadejen, og den jo ikke på nogen måde er blevet opvarmet eller behandlet på anden måde.

 

Lene Nielsen

Svar fra Leif Skibsted

Helt tørre pastaplader kan godt gemmes på køkkenbordet til næste dag, men hvis pastapladerne ikke er helt tørre, skal de opbevares i køleskab. Når pasta­pladerne skal anvendes, er det vigtigt, at de bliver gennemblødt af kødsaucen inden tilberedningen i ovnen, da våd varme dræber bakterier og inaktiverer virus langt bedre end tør varme. Rester af den tilberedte lasagne skal altid opbevares i køleskabet.

Leif Skibsted er professor emeritus ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om