Redaktionen anbefaler






Selv et tyndt lag smør to gange om dagen kan med fordel skiftes ud med et andet fedtstof, men det er vigtigt at mængden ikke øges, hvis du vil tabe dig.
Små ændringer i typen af fedtstoffer kan føre til et betydeligt vægttab i løbet af et år, siger ernæringsekspert Per Brændgaard. Ved at skifte til andet fedtstof på brødet og i maden hver dag, kan du tabe dig over 5 kg på et år: 1,5 kg ved at skifte smør på brødet ud, 1,1 kg ved at skifte fedtstoffet i kødsovsen ud, og 3 kg ved at skifte en sjat piskefløde i madlavningen ud med et andet produkt.
Milda Cremefine til madlavning 7% 90 kcal
Milda til madlavning 4% 55 kcal
MarkLyst Madlavningsfløde 18% 200 kcal
Milda Cremefine til piskning 19% 190 kcal
Piskefløde 38% 360 kcal
Lurpak smør 742 kcal
Kærgården Original 680 kcal
Bakkedal 75% 680 kcal
Plantemargarine 80 % fedt 730 kcal
Becel Let plantefedtstof 38% 350 kcal
Ama stegning 635 kcal
Becel flydende Original 660 kcal
Becel flydende Let 460 kcal
Rapsolie 884 kcal
Olivenolie 884 kcal
Hvis du spiser brød med et tyndt lag smør, 10 gram, to gange om dagen kan du på et år tabe dig:
Hvis du hver dag får 10 gram smør fra de wokretter, kødsovs og gryderetter, du laver, kan du på et år tabe dig:
Hvis du skifter til samme mængde olivenolie eller rapsolie, vil du i stedet øge vægten med 0,5 kg, fordi den samlede fedtmængde pr. gram i produktet er højere i olie end i smør. Du skal altså sænke mængden, hvis du bruger olie.
Hvis du hver dag bruger en sjat piskefløde på 25 gram kan du på et år tabe dig:
Pas på, du ikke falder i ”light-fælden”, hvis du skifter til et
fedtstof med lavere kalorieindhold. Mange er tilbøjelige til at skrue op
for mængden, når de ved, at produktet er mere slankende end det, de
ellers ville bruge.
Artiklens beregninger er baseret på, at du bruger den samme mængde fedtstof.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10