Se stegetider og centrumtemperaturer for mørbrad, bøf og andre populære stykker fra ko og kalv
Mindre stykker kød
Wokstrimler af oksekød
Brunes hurtigt på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme. Samlet stegetid: 1 til 1 1/2 minut.
Bøf, schnitzel og kotelet
Det kan være svært at blive enige om den præcise temperatur på en hhv. rød, rosa og gennemstegt bøf, men følgende kan bruges som rettesnor:
Rød: Centrumtemperatur 54-55 C
Rosa: Centrumtemperatur 56-58 C
Gennemstegt: Centrumtemperatur 59-63 C
Bøf af mørbrad eller filet, 2 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme:
1 til 1 1/2 minut på hver side, hvis bøffen skal være rød.
2 til 2 1/2 minut på hver side, hvis bøffen skal være rosa.
3 til 3 1/2 minut på hver side, hvis bøffen skal være gennemstegt.
Samlet stegetid: 4-5 minutter ved rød, 6-7 minutter ved rosa, 8-9 minutter ved gennemstegt bøf.
Medaljon af tyksteg eller mørbrad, 3 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme:
2-3 minutter på hver side ved rød.
3-4 minutter ved rosa.
5-6 minutter på hver side ved gennemstegt medaljon.
Samlet stegetid: 6-8 minutter ved rød, 8-10 minutter ved rosa, 12-14 minutter ved gennemstegt medaljon.
Schnitzel af kalvekød, 1 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme:
1 minut på hver side, hvis schnitzlen skal være rosa.
2 minutter på hver side, hvis schnitzlen skal være gennemstegt.
Samlet stegetid: 4 minutter ved rosa, 6 minutter ved gennemstegt schnitzel.
Kalvekotelet, 2 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme:
2-3 minutter på hver side, hvis kalvekoteletten skal være rosa.
3-4 minutter på hver side, hvis kalvekoteletten skal være gennemstegt.
Samlet stegetid: 6-8 minutter ved rosa og 8-10 minutter ved gennemstegt.
Tournedos af mørbrad af oksekød, 3-4 cm
Brunes 1 minut på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme:
2-3 minutter på hver side, hvis tournedosen skal være rød.
3-4 minutter på hver side ved rosa.
5-6 minutter på hver side ved gennemstegt.
Samlet stegetid: 6-8 minutter ved rød, 8-10 minutter ved rosa, 12-14 minutter ved gennemstegt tournedos.
Hakket okse- eller kalvekød
Hakkebøf, 2 cm
Brunes 2 minutter på hver side ved høj varme. Skru ned og steg ved god varme bøffen 9 til 10 minutter på hver side. Samlet stegetid 18-20 minutter. En gennemstegt hakkebøf har en centrumtemperatur på 70 C.
Stege af ko eller kalv
Husk, at hvis du lader stegen hvile, når den er færdig i ovnen, vil centrumtemperaturen stige. Temperaturerne angivet herunder er for det færdige kød.
Hel oksemørbrad
Brunes på en varm pande på alle sider. Steges cirka 25 minutter ved 180 C, til den når en centrumtemperatur på:
50 C ved rosa/rød
57 C ved medium
Hel okse- eller kalvefilet
Brunes på en varm pande. Sættes i 150 C varm ovn i 30-60 minutter afhængig af størrelsen og indtil centrumtemperaturen er:
55-60 C ved rosa/rød
62-65 C ved gennemstegt
Roastbeef
Brunes på alle sider 6-8 minutter i alt i en tykbundet gryde. Tilsæt lidt vand og evt. krydderier og lad stegen stege ved svagere varme i 20-25 min., til den har en centrumtemperatur på:
52 C ved rosa/rød
58 C ved medium
Culotte
Brunes af på en varm pande i 5 minutter på hver side. Steges 45-60 minutter i ovnen ved 150-160 C til en centrumtemperatur på:
57 C ved rosa/rød
63 C ved mediumstegt