Sådan vasker du løbetøj med refleksstriber

Reflekser er sarte, men med få forholdsregler kan du vaske dit tøj med refleksstriber, så du stadig er synlig i trafikken.
Løber

Reflekser er populære blandt løbere. Få råd kan få reflekserne til at holde længere.

Reflekser er fantastiske at have på tøjet, hvis du løber en mørk aften eller bare går tur med hunden. En reflekstrøje er endnu mere praktisk end refleksbrikker, og mange løbere bruger reflekstrøjer for at være synlige i trafikken, når det er mørkt. Reflekser holder ikke evigt – men passer du på dem, når du vasker, kan du få dem til at holde længere.

  • Brug aldrig vaskepulver, der er beregnet til hvidt tøj. I vaskepulver til hvidt tøj – oftest mærket ”white” - findes der  blegemidler. Blegemidlerne slider meget på reflekserne.
  • Undgå skyllemidler. Skyllemiddel lægger en hinde over tøjet og dermed også over reflekserne. Hinden, der lægger sig over reflekserne, betyder, at genskinnet ikke bliver ret effektivt. Samtidig har skyllemiddel den ”bivirkning” at tøjets evne til at lade fugten – og dermed sved – passere gennem stoffet forsvinder fra løbetøjet.
  • Vask ved så lav temperatur som muligt. Ved høje temperaturer ødelægges reflekser hurtigere. Brug eventuelt uld-programmet på vaskemaskinen.
  • Undgå som tommelfingerregel tumbling. Hæng tøj med reflekser på tørresnoren – nogle typer reflekser er behandlet på en måde fra producentens side, så refleksernes reflekterende evne mindskes ved hver tumbling. 

Læs mere om