Redaktionen anbefaler






Det er på grund af enzymerne i løget, at det kan være svært ikke at græde, når du står i køkkenet og hakker løs.
Løg indeholder bestemte enzymer. De frigives, når du skærer i løget, og reagerer med svovlholdige aminosyrer, der også findes i løget. Sammen danner de en gasart, som irriterer hornhinden i øjnene. Ligesom hvis du sidder i et tilrøget lokale, begynder de at væske for at danne et forsvar mod irritationen. Når gassen fra løget rammer øjnene, begynder du at græde.
Den svidende fornemmelse er oftest værst i starten. Det er, fordi gassen findes i sin maksimale koncentration cirka 30 sekunder efter, man har skåret i løget. Derefter aftager den, selvom man hakker videre.
Hvis du vil undgå løbende næse og blanke øjne, er der forskellige tricks, du kan benytte. Det handler langt hen ad vejen om at hæmme enzymerne eller forhindre gasarten i at nå øjnene.
Kilde: Illustreret Videnskab
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10