Lækre løg: 3 opskrifter med løg du bør kende

Løg er ingrediensen, du altid har - og som danner bund i tusindvis af retter. I videoen kan du se, hvordan MasterChef-vinder Anders Halskov-Jensen giver hovedrollen til løgget og tilbereder stegte skalotteløg, syltede løg og løgmarmelade.

Syltede løg

Det skal du bruge:

  • 500 g løg i tynde skiver
  • 3-4 laurbærblade
  • 2 stjerneanis
  • 10 hele allehånde
  • 500 g sukker
  • 5 dl eddike
  • 5 dl vand

Sådan gør du:

Kog vand, eddike og sukker sammen med laurbær, stjerneanis og allehånde. Lad lagen simre ved svag varme, så den tager smag af krydringen. Hæld den kogende lage over de skivede løg i et sylteglas. Lad dem trække, til de er møre, typisk et par timer, afhængigt af hvor tyndt du har skåret dem.

Tilberedningstid: 10 minutter, derefter hviletid i et par timer.

 

Stegte skalotteløg

Det skal du bruge:

  • 8-10 skalotteløg
  • 2 spsk. olie
  • 6-8 timiankviste
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Pil løgene og del dem i halve. Krydr dem med salt og peber og steg dem på skærefladen i olie på en pande med timianblade, til de har fin stegeskorpe. Steg dem derefter videre ved lav varme under låg, til de er møre – det tager cirka 10 minutter.

Tilberedningstid: 20 minutter.

 

Løgmarmelade

Det skal du bruge:

  • 500 g løg i tynde skiver
  • 25-30 g smør
  • ½ dl æblecidereddike
  • 50 g rørsukker
  • 8-10 timiankviste
  • Havsalt og peber fra kværn

Sådan gør du:

Løgene steges bløde i smør ved lav varme i sauterpande, cirka 5 minutter. De skal ikke tage farve. Eddike, sukker og timian tilsættes, og det hele simrer videre under låg ved lav varme, til det ”smelter” sammen til en marmelade. Det tager cirka 30 minutter. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid: 40 minutter.

Læs mere om