æg

Sådan spejler du ægget

Spejl ægget på en tykbundet pande eller dampspejl ægget på en tallerken over en dampende gryde.

Spejlæg er altid godt

 

  • Brug en fladbundet, tyk pande, når du vil spejle æg
  • Lad smørret smelte helt, sørg for at det dækker hele bunden
  • Slå et æg ad gangen ud i en kop, og hæld det forsigtigt på panden
  • Lad æggene stege for svag varme til hviderne er stivnet
  • Sluk og lad æggene stå et øjeblik, så slipper de lettere
  • Skær hviderne fra hinanden
  • Løft ægget med en paletkniv, som holdes lige under blommen
  • Spis spejlæg straks, så smager de bedst

 

Dampspejlet æg

 

  • Sæt en gryde over halvt fuld af vand, og bring det i kog
  • Tag en tallerken, der passer som låg til gryden
  • Gnid tallerkenen med lidt smør, slå et eller to æg ud på den
  • Stil tallerkenen over gryden, mens vandet koger
  • Ægget stivner på ca. 10 minutter
  • Spis ægget af den tallerken, det er dampspejlet på

 

Spis spejlæg til biksemad, hakkebøf eller sammen med stegte løgskiver og brasede kartofler

Læs mere om

æg