Sådan slipper du for telefonsælgere

Robinsonlisten er en fortegnelse over forbrugere, der ikke ønsker henvendelser fra firmaer, der vil sælge produkter. Du kan komme på listen, der beskytter dig mod uønskede telefonopringninger, mails og sms'er.

Adresserede reklamer og telefonsælgere

  • På Folkeregisteret i din kommune kan du tilmelde dig Robinsonlisten, der er en fortegnelse over danskere, der ikke ønsker direkte henvendelser fra annoncører og telefonsælgere. Beskyttelsen gælder også henvendelser på mobiltelefonen, sms og email.
    Firmaerne skal tjekke listen, inden de retter henvendelse til dig.
  • Du kan altid give en erhvervsdrivende tilladelse til at kontakte dig - for eksempel ved at sige ja til et nyhedsbrev, når du handler i en netbutik.

Analyseinstitutioner og velgørende organisationer

Loven forhindrer ikke analyseinstitution i at ringe dig op og spørge om dine vaner eller holdninger. På samme måde må godkendte, velgørende organisationer ringe og opfordre til medlemskab eller bidrag. Men 2 tip kan måske mindske antallet af opkald:

  • Ret henvendelse til analyseinstituttet og bed om at komme på en liste over numre, de ikke ringer til. Du kan også sige det, når de ringer næste gang for at bede om din holdning.
  • Bed også om en spærring, hvis en organisation ringer dig op.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Afmeld dig her

I dag er det muligt at afmelde det hele via Borger.dk. Afmeld dig her.

Læs mere om