Sådan pynter du lagkagen med fondant

Du kan pynte lagkagen flot med figurer i fondant. Se her, hvordan du kan lave flot lagkagepynt.
Pyntede lagkager

Bamser, hjerter og flotte borter. Fantasi og fingersnilde kan lave alle slags pynt til lagkagen.

Rul fondanten tyndt ud

Fondant er ideelt til kjagepynt, det er nemt at styre, nemt at rulle ud og nemt at form eller lave figurer af. Fondant, du køber, er primært lave af sukker og vand, men du kan også gå i køkkenet selv og lave fondant. Hjemmelavet fondant indeholder ofte skumfiduser.

Du kan selv vælge, hvor tyk fondanten skal være, når du skal bruge den til pynt - men som udgangspunkt bør du starte med at rulle pynten tyndt ud.

Inden du ruller fondanten ud, skal du beslutte dig for, hvilken farve, du vil have. Brug frugtfarve eller særlige fondantfarver, når du giver fondanten farve.

Kan du ikke bruge hele fondanten, kan fondant fryses ned og fint bruges en anden gang, du har bagt en lækker kage, der skal pyntes.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Figurer stikkes ud med forme eller skæres ud med sikker hånd

I mange specialbutikker og  i en del supermarkeder kan du købe forme, der er beregnet til at stikke fondantpynten ud. Formene kan typisk lave mønster i pynten udover at stikke pynten ud.

Du behøver ikke nødvendigvis de særlige udstikkerforme. Find de former frem, du bruger til brunkagerne til jul. De kan sagtens bruges til figurer, som kan pynte din kage.

Har du en sikker hånd, kan du selv skære fondanten ud i den form, du skal bruge. Skal du bruge et bestemt motiv, kan du måske printe en skabelon eller et billede, du kan tegne figuren efter. Skær figuren ud med en skarp kniv.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sæt pynten fast med tyloselim eller vand

Har du lagt et lag fondant oven på kagen, inden du pyntede den, skal fondantpynten sættes på. Vand kan sagtens få pynten til at hæfte, men du risikerer at opløse lidt af fondanten eller at farverne trækker ud. Det kan du undgå ved at bruge tyloselim, der binder pynt og bund sammen uden farveafsmitning.

Læs mere om