Sådan laver du citronfromage
4 blade husblas
2 bægre pasteuriserede æggeblommer svarende til 4 æggeblommer
3/4 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
Revet skal fra 1 usprøjtet citron
3/4 dl citronsaft
Piskede æggehvider af 2 bægre pasteuriserede æggehvider.
Flødeskum af 2 1/2 dl piskefløde
Eventuelt hakket mørk chokolade som pynt
Læg husblas i vand 10 min. Æggeblommer piskes med sukker, vaniljesukker og blandes med citronskal.
Tag husblassen op med det vand, der hænger ved husblassen. Nu skal den smeltes i en gryde.
Hold øje, det går stærkt. Brug en gaffel til at røre husblassen ud, mens den smelter. Fjern den straks fra varmen. Rør citronsaft i.
Hæld husblasblandingen i en tynd stråle i æggeblandingen, der er pisket i forvejen til en æggesnaps med sukker og citron.
Vend piskede æggehvider og flødeskum i. Hæld fromagen i en skål eller seks glas. Stil citronfromagen i køleskabet i to timer.