Sådan laver du citronfromage

Samvirkes madskribent Maria Meldgaard viser, hvordan du nemt laver citronfromage, og hvordan du arbejder med husblas.

Det skal du bruge

  • 4 blade husblas
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer svarende til 4 æggeblommer
  • 3/4 dl sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Revet skal fra 1 usprøjtet citron
  • 3/4 dl citronsaft
  • Piskede æggehvider af 2 bægre pasteuriserede æggehvider. 
  • Flødeskum af 2 1/2 dl piskefløde
  • Eventuelt hakket mørk chokolade som pynt

Sådan gør du:

  1. Læg husblas i vand 10 min. Æggeblommer  piskes med sukker, vaniljesukker og blandes med citronskal.
  2. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved husblassen. Nu skal den smeltes i en gryde.
  3. Hold øje, det går stærkt. Brug en gaffel til at røre husblassen ud, mens den smelter. Fjern den straks fra varmen. Rør citronsaft i.
  4. Hæld husblasblandingen i en tynd stråle i æggeblandingen, der er pisket i forvejen til en æggesnaps med sukker og citron.
  5. Vend piskede æggehvider og flødeskum i. Hæld fromagen i en skål eller seks glas. Stil citronfromagen i køleskabet i to timer.
  6. Servér

Læs mere om