Sådan kommer du dig over en forspist julemave

Drop den afslappende lur i gyngestolen og grib løbeskoene. Den bedste kur mod overspisning er motion.

Julens lækre, fede og søde mad er en hård omgang for maven.

Fede tider i familiens skød

Brunede kartofler, waldorfsalat, konfekt, æbleskiver, flæskesteg og ris a la mande. Når vi sidder ved julebordet, og hygger os med vores kære, kan det være svært at sige nej til en ekstra portion af den lækre, søde, fede mad.

For julen er hjerternes fest, og madglæden er i højsæde. Og mon ikke mange af os tænker, at på denne specielle aften kan vi slippe tøjlerne og guffe løs af den lækre julemad?

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Mange opkald til alarmcentralen med ondt i maven

Hvert år modtager alarmcentralen specielt mange opkald fra danskere, der døjer med maven. De har ganske enkelt forspist sig. Og selvom de fleste af os ikke ender med at blive hentet af en ambulance, så kan vi nok nikke genkendende til den oppustede, spændte mave og kvalmen, der stiger mod halsen, når vi rejser os fra julebordet.Og ikke nok med at vi overspiser. Nej, sovsen, fløden, flæskestegen og sværene indeholder dyrisk, mættet fedt. Og det har den uheldige effekt, at det får mavesækken til at tømme sig langsommere end normalt. Så den forstoppede, udspilede mavefornemmelse bliver forstærket.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Giv den gas rundt om juletræet

Hold igen! Det er selvfølgelig den bedste kur mod overspisning. Men er det for sent, så er der råd at hente. Og nej, det er ikke en pause foran pejsen med en cognac i hånden.

Grib heller fat i løbeskoenen eller travestokken, for der skal gang i fordøjelsen, og her er motion det bedste middel.

Så brug hellere noget af den ekstra fritid i juledagene på at forkæle din krop med lidt motion.

Indfør gåture efter julemiddagen

Indfør gåture efter måltiderne, tag en ordentlig sving-om rundt om juletræet, gå tur i dyrehaven eller skoven og indfør familielunteløb om morgenen. Det giver energi og er en god afveksling fra de stillesiddende middage, frokoster og eftermiddage.

Desuden er det vigtigt at drikke rigeligt med vand, da det også kan hjælpe fordøjelsen på vej.

Læs mere om