Sådan introducerer du din nye kæreste for dit barn

En ny kæreste kan hurtigt afføde jalousi hos dine børn, især hvis han eller hun kommer ind i børnenes liv kort efter en skilsmisse. Tag dig god tid, før du introducerer din nye kæreste første gang, og forklar dine børn, hvordan en ny mand eller kvinde vil påvirke deres liv, råder psykolog Margrethe Brun Hansen.
Familie

Man skal være god til at forklare sine børn, at en ny kæreste ikke er en erstatning for mor eller far.

Vent til der kommer ro på tingene 

Tiden efter en skilsmisse er en svær tid for mange børn. De vante rammer er revet op, en ny tilværelse skal til at tage form, og hovedet er måske fyldt med flytning, skoleskift og nye venner. Derfor kan en ny kæreste være en overvældende mundfuld for dit barn, forklarer psykolog Margrethe Brun Hansen. 

“Det kan være virkelig barskt at se en anden kvinde i sengen ved siden af far om morgenen. Der kan være sådan en forhastelse, fordi man er forelsket,” siger hun peger desuden på, at man også kan også komme til at plante en ny sorg hos sine børn, hvis de når at knytte sig til en ny mand eller kvinde, som så viser sig kun at være en kortvarig flirt. 

Derfor opfordrer Margrethe Brun Hansen til, at man venter til amorinerne er dampet af med at introducere sin nye kæreste for sine børn. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Fortæl om din nye kæreste inden 

Introduktionen af en ny kæreste skal ske i et roligt tempo, så børnene får nyheden langsomt ind. Inden det første møde, er det derfor en god idé at fortælle dine børn om sin nye kæreste. 

Sæt dig med dine børn og forklar dem, at du har fået en ny god ven eller veninde, som du holder meget af. Hvis dine børn spørger, om det er en kæreste, skal du være ærlig og svare ja, men samtidig huske at forklare, hvad det kommer til at betyde for dem, at der kommer en ny mand eller kvinde ind i deres liv, siger Margrethe Brun Hansen.    

“Det er vigtigt at huske på, at en ny kæreste aldrig kan blive en ny mor eller far, og det skal man være god til at forklare sine børn. Man kan understrege, at man stadig er gode venner som forældre, selvom der kommer en anden,” siger hun. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Lav noget aktivt sammen

Når du føler, at tiden er inde til at vise din nye darling frem, kan det hjælpe jer godt på vej, hvis I laver noget aktivt sammen, allesammen. Gå ned på havnen og spis en is, tag ud og flyv med drage eller gå en tur på kræmmermarked. På den måde er der fokus på handlingen og ikke så meget øjenkontakt, som kan gøre børnene utilpasse og forlegne. 

Når aktiviteten er slut, siger I tak for i dag og går hver til sit, så børnene får mulighed for at sluge dagens oplevelser. Fornemmer du at børnene lukker af, er det et tegn på, at introduktionen er gået for hurtigt. Så er der ikke andet for end at væbne sig med tålmodighed.