Sådan gør du grillen ren

Grillen skal rengøres af og til. Brug brun sæbe til grillristen og pas på med metalredskaberne, når du er i rengøringshumør.

Sommervejr er grillvejr, og en grill skal gøres ren med jævne mellemrum.

  • Tøm grillen for aske, når grillen er blevet kold og helt uden gløder. Hæld eventuelt asken over i en metalspand, og lad spanden stå natten over. Kul kan indeholde tungmetaller, så smid ikke kullene i haven eller blomsterbed.
  • Risten rengøres med en hård børste. Det er nemmest at få risten ren, hvis den er lidt varm.
  • Smør rist og eventuelt resten af grillen ind i brun sæbe, hvis grillen er meget beskidt. Put rist eller grill i en stor pose, og lad sæben siddet et døgn eller to. Spul med lunkent vand.
  • Eller: Stil et snapseglas med 3-dobbelt salmiakspiritus inde i kuglegrillen. Læg låg på, så det slutter tæt, ellers brug en affaldssæk. Efter en dag skrubber du med hård børste.

Husk ikke at bruge metalredskaber til rengøringen af risten eller af indersiden af grillen.

Læs mere om