Sådan genkender du dræbersneglen

Klumper brune og rødlige, nøgne snegle sig samme på din græsplæne, har du sandsynligvis dræbersnegle.
snegle på græs

Dræbersneglen kan forveksles med andre snegle, men den røde og sorte skovsnegl optræder solo og ikke tæt sammen med andre snegle.

Dræbersneglen går løs på prydhaven og køkkenhaven

Dræbersneglen er altædende i haven, hvor den går løs på køkkenhaven og prydplanter. Dræbersneglen kaldes sådan, fordi den æder andre snegle. Dræbersneglen kaldes også den iberiske skovsnegl, fordi den menes at stamme fra den iberiske halvø.
De brunlige og rødlige snegle klumper sig sammen i haven. De gemmer sig under bunddække og store planter. Ofte opdager du dem på græsplænen, hvor de er synlige. Dræbersneglen ligner den røde og den sorte skovsnegl, men kun dræbersnegle klumper sig sammen.

Snegletip

  • Dræb sneglene når de dukker op i foråret, så har du størst chance for at holde bestanden nede.
  • Blive enig med naboerne om at holde sneglene nede, så de ikke breder sig.
  • Hold haveaffaldet væk fra skoven og naturen, så dræbersnegle fra haverne ikke bliver eksporteret til skoven, hvor dræbersneglen kan true den sorte skovsnegl.

Dræbersneglen er kommet for at blive og truer den sorte skovsnegl

Har du først fået dræbersnegle ind i haven, kan du gøre dig håb om at holde dem nede, for du slipper nok aldrig helt af med dem. Snegle er et problem for haveejere, men også for andre snegle. Dræbersneglen kan på sigt være en trussel over for den sorte skovsnegl.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Høns, pindsvin og moskusænder æder dræbersneglene

Mange haveejere samler snegle sammen om aftenen og dræber dem med kogende vand. Det er en måde at holde sneglene nede på. Du kan også købe sneglegift, der dog har den ulempe, at det dræber alle snegle i haven og ikke bare dræbersnegle.  Nogle sætter skærmende, lodrette sneglehegn af metal op omkring havens bede, for at holde sneglene væk. Andre fanger dræbersneglene i ølfælder. Grav en skål eller lille plastbeholder ned i bedet flere steder i haven, fyld den med øl og lok sneglene i ølfælden.

Høns og moskusænder i haven skulle være en effektiv kur mod dræbersnegle. Pindsvin i haven er også gode til at æde sneglene.

Læs mere om